Ved du ikke liiiige hvad du skal gøre med dit græskar???



Så har jeg da et forslag...

Hvad med en gang græskarret? Lækkert, smagfuldt og lidt lasagneagtigt...
Opskriften har jeg fra min mor, hvor hun har den fra har jeg til gengæld ingen anelse om...
Men det er noget jeg har fået siden jeg var barn (og længe før Halloween og græskar var blevet populære).

Men jeg kan love jer, at det er hyggelig mad...
Og så klarer den også den ugentlige "no meat"-dag uden problemer...


Here goes:

Græskarret
1 kg græskar (et stort hokkaido)
2 løg
hvidløg
2 dåser hakket tomat
salt & peber
Oksebouillon (1 glasfuld vand til en terning cirka)
1 pose revet ost
40 g mel
40 g stegemargarine
½ l mælk
laurbær
timian

Skræl, snit og steg græskarstykkerne på panden i olie og lidt salt til de bliver klare.
Hæld dem over i en bradepande og drys hakket løg, hviløg, salt, peber og bouillon over.
Kom de hakkede tomater i.
Lav en hvid sovs af mel, margarine og mælk og tilsæt krydderierne
Hæld over resten i bradepanden og drys ost over

Bag i ovnen ½-45 mins v. 225 grader

Bon appetit!

(Og jeg viser ingen billeder af den færdige ret - for jeg glemte at tage nogen inden det hele var spist ;0) )

2 kommentarer:

  1. Herhjemme er de 2 yndlinge "Græskarsuppe med Harissa" og "Græskargratin" :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Græskargratin - det lyder spændende!

      Slet