På ugens madplan havde jeg nævnt grøntsagslasagne - Og da det er en af mine egne opskrifter som jeg er vældig tilfreds med, vil jeg da lige bringe den her...
Ingredienser:
5 revne gulerødder
3 store revne pastinakker
2 løg i tern
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpure
1 stor snackpeber i tern
1 lille dåse majs
1 dåse kidneybønner
1 dåse butterbeans
lasagneplader
parmesanost
rasp
2 bouillonterninger
1 glas vand
1 tsk timian
2 tsk oregano
1½ tsk ramsløg
salt & peber
-------
en god klump stegemargarine/smør
2 spsk mel
mælk
parmesanost
revet mozzarella
2 laurbærblade
salt & peber
Svits løgene på panden til de bliver klare. Hæld derefter gulerødder og pastinak ved og lad det stege en smule under omrøring.
Tilsæt tomatpure, flåede tomater og rør det rundt lidt.
Tilsæt de resterende grøntsager, og 1 glas vand.
Smuldr to bouillonterninger ned i sovsen, og tilsæt krydderierne...
Skru ned for varmen og lad det simre.
Lav en opbagt sovs af smør/margarine, mel og mælk. Lav den gerne lidt tynd, da sovsen bliver en del tykkere når osten tilsættes...
Tilsæt ost til det smager godt og konsistensen er rigtig.
Krydr med salt, peber og laurbærblade.
Når begge sovser er klar, lægges de lagvis med lasagneplader i et smurt ildfast fad - og når det er klaret strøes med parmesan og rasp på toppen (eller revet ost hvis man er mere til det), og sættes ind i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
Bón appetit..!
Mmmh, den må vi helt klart prøve - tak for opskrift :)
SvarSletDen er ikke så langt fra en normal lasagne at min mand går i spåner over den - Hvilket er en fordel herhjemme, for selv om jeg har indført vegetardage... Så er han jo ret glad for sit kød (det er jeg sådan set også - tror aldrig jeg kunne blive rent vegetar...)
Slet