Som tidligere nævnt, så blev der plukket en masse jordbær i haven. Godt et kilo af dem lavede jeg marmelade med dagen efter.
Det er ganske enkelt at lave syltetøj, eller marmelade. Noget der gør det endnu lettere er et råd min mor er kommet med.
I stedet for at stå og skolde glassene, eller bruge atamon, så varm ovnen op til 80 grader, og sæt syltetøjsglas, låg, skeer, øser osv. man skal bruge derind i mindst 10 minutter. Efterhånden som man så skal bruge det tager man det ud af ovnen - helt sterilt.
Syltetøjen holder sig FINT på den her måde (det gør saft også) - jeg synes klart at det er den letteste måde at gøre det på!
Opskrift på jordbærmarmelade:
1 kg jordbær
½ kg sukker
1½-2 tsk rød melatin
saft fra 1 citron.
Lad de rensede jordbær koge et par minutter, tilsæt sukker og kog videre i 5 minutter. Blend evt marmeladen hvis man ikke ønsker hele bær i den, og tilsæt melatin. Lad det koge op indtil massen er begyndt at stivne.
Skru ned på medium varme, og begynd nu at hælde på glas (fyld glasset HELT op, det hjælper på holdbarheden).
Vend glasset på hovedet i et minut.
Når glassene med marmelade er ved at være kølet af, så stram lågene lidt mere til.
Print evt. etiketter ud på dansukkers hjemmeside og sæt fast med dobbeltklæbende tape.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar