Lidt om smølfer...

For mig er det ldit sjovt med hele den her revival omkring smølferne...

Da jeg var barn havde min søster og jeg utroligt mange smølfer, som vi glad og gerne legede med... Jeg har mange gode erindringer om de små finurlige blå figurer!

Da min mand og jeg flyttede sammen, havde han en frokosttallerken der var anderledes end resten af hans ellers helt hvide (og kedelige) spisestel...
En smølfetallerken som han vist nok tror, at han brugte som barn...


For omkring 1½ år siden fandt jeg så i vores lokale genbrug en matchende tallerken og et krus til...

Om der findes en tallerken i spisetallerken-str ved jeg ikke... Men vi har i hvert fald de her tre dele som Prinsessen nu kan få mad af ;0)

Så kan I også lige få et kig på hvorfor jeg ikke blogger særlig kreativt lige for tiden... Det ser nemlig ufattelig kedeligt ud det jeg er igang med...


Her har i de fleste blomster til en bamse... Om et par dage går jeg igang med at hækle det hele sammen, og så kan I få lov at se endnu en færdig bamse...

Der ud over, så er jeg også igang med at få gjort dagplejeværelset arbejdsklart igen - jeg starter jo op efter barsel om kun lidt over en uge (gisp - tiden er bare fløjet afsted)...
Jeg er ved at have de grove rammer færdige - men jeg kan godt fornemme på mig selv at der skal hjemmenørkles lidt, for at gøre det ekstra hyggeligt.
Det er trods alt et af de rum i huset jeg kommer til at opholde mig allermest i!

Der kommer et par (meget rodede og bestemt ikke færdige) billeder...
Jeg ville ønske at jeg var en af dem der bare er VILDT god til at tage interiør-billeder lige nu...
Er der nogle gode guides til sådan noget på nettet?


"Hulen" her skal have Ferm's ballontapet på endevæggen, og flyverlampen skal rykkes hen over spisebordet.
Der hvor de tre små stole står, kommer der en hylde (med ben under) op at hænge så børnene kan sidde og lege teselskab og dets lige der (og rodet fra gulv og bord skal fjernes)...

Har I nogle gode og kreative forslag til at få hulen og skabet lidt mere hyggeligt? Jeg synes det bare er lidt blahh lige nu - Og min indretningssans er slået helt ud af kurs og gået på strejke (møblerne står rigtigt, funktionelt og hyggeligt - men tingene er bare kedelige!)

Stolene er dagplejens ejendom, så dem kan jeg intet gøre ved desværre... Jeg kunne ellers godt se lidt tapet og maling ske for dem ;0)


Dukkesengen (I know - sorry 'bout the pic') er også dagplejens ejendom... Men den er bare SÅ kedelig... Jeg har overvejet om man kan lave en tætdækkende wallsticker i et cool mønster og sætte på de hvide felter (for tapet og maling er - igen - ikke en mulighed) Nogen der ved noget om det?


Bordet (hvor der spises og kreeres)... Jeg tænker en voksdug måske? og nyt betræk til min skammel... 
Måske nogle sjove billeder på væggen - eller måske noget bamsekunst (med nogen bamser der hænger ned fra loftet-agtigt noget)
(Og stolene er - igen igen- ikke min ejendom, så deres udseende skal der ligesom arbejdes rundt om).


De to borde og to stole der står stablet bliver flyttet helt ud af værelset... Den grønne kommode er min, og jeg har kraftigt overvejet at tapetsere den - men kan man tapetsere oven på det der skabsoverflade stads (som ikke er træ)???

Alle gode forslag til at få lavet noget hygge ud af rummet modtages med kyshånd... Og når det så står rigtigt lækkert - så må jeg have øvet mig på at få lavet nogle boligreportage-agtige lækker-billeder ;0)

Og sidst men ikke mindst - lige et billede af prinsessen fra i går aftes da jeg kom ind for at gå i seng.
Hun må virkelig elske den drage, for jeg finder hende jævnligt sovende med den sådan her ;0)


Over and out! 

10 kommentarer:

 1. Jeg syntes du selv har nogle fine ideer - surt at man ikke må male dagplejens kedelige ejendomme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja - jeg fatter ikke helt hvorfor børnene skal bombarderes med kedelighed *suk*

   Man har det bare så meget rarere i et smukt og indbydende miljø!

   Slet
 2. Hvad med at lave nogle hynder til alle de kedelig stole - det kunne måske give lidt liv, sammen med den voksdug, du har i tankerne. ;)
  Evt. nogle wall-stickers til væggene, nogle dyre-plakater, indrammede tegninger eller lignende, for at give en smule farve??
  Synes ellers de ser rigtig hyggeligt ud. :)
  Er du glad for at være dagplejer?? Jeg går nemlig lidt i job-muligheds-tanker.. (Hi hi sikke et hjemmelavet ord. ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jeg faktisk...

   Det jeg havde sværest ved at vænne mig til var at jeg ikke har tidligt fri (var lærer i indskolingen før jeg blev dagplejer)...
   Og at jeg ikke bare har hjemmetid i samtlige af folkeskolens ferieperioder...

   Til gengæld nyder jeg at være i hjemmet, kunne bage og hygge om både dagplejebørn og min familie...
   Og det er helt fantastisk at jeg kan passe prinsessen selv lige indtil hun starter i børnehave!

   Slet
 3. Du kan sagtens tapetsere din kommode, selvom det ikke er træ. Den skal lige slibes og afsprittes, men så kan du tapetsere "almindeligt" eller á la decoupage...

  Til dukkesengen: Hvad med maskingtape? Billigt tape i Tiger (rød med hvide hjerter) - Og så bare i gang, stribe for stribe... Eller lidt dyrere tape i Panduro i regnbuens farver?

  Som Little Miss Blomgren: Sy et par søde hynder til de kedelige stole i samme stof som voksdugen. Var lige forbi Stof2000 i dag, de har fået mange fine voksduge - Det har (er det ikke Inspiration, der ligger mellem Jensens Bøfhus og Tøj & Sko i gågaden?) også... Med ugler?

  Hvad med en uro af retro-tapet-fugle? en simpel form, der kan gentages i det uendelige på mønstret papir, stof og tapet og hængt op på vinduer, i loftet, på døren m.m.

  Min dagplejemor har en hylde på væggen over spisebordet, så kan hun hurtigt få tomt bord, og sukkerskål/kaffekop m.m. er udenfor rækkevidde :-)

  Hvad med et par kroge under loftet til de 3 små stole? Så kan de hænges op, når ungerne sover eller er taget hjem - og gulvet er frit til en hurtig støvsugning...

  Idé (snuppet fra min dagplejemor): Når du har sorteret kasserne med legetøj, så tag et billede ovenfra hver kasse. Print billedet ud og sæt det på ydersiden af kassen. Nu er det nemt for børnene (og hjælpsomme forældre) at finde de rigtige kasser :-)

  Sig til, hvis du har brug for en krea-partner et par timer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uro har jeg besluttet mig for...

   Jeg har købt noget af det hyldefolie de havde i tiger (røde køkkentern og pink med røde æbler) som jeg tænker at jeg vil lege med på møblerne...
   Det var billigere end at købe tapet, og tapetklister og udstyr til at sætte tapet op med (osv....)

   Stolene er lavet sådan at det vil være træls med kroge - men jeg satser på at de lige hurtigt skal vendes op på bordet når ungerne ikke er der...

   Billeder af hylder og kasser er en god ide - men så skal jeg have købt farvepatroner til printeren (suk)... Måske tegner, og laminerer jeg nogle i stedet.

   Jeg har besluttet mig for at sy noget nyt betræk til dukkedynen (som er helt min egen - så den må jeg gøre med hvad jeg vil ;0))

   Maskingtape - hvorfor har jeg ikke selv tænkt på det - dohh!

   Hvad angår hynder - så er alt med snore ret ildeset... Så skal lige spekulere over udformningen af sådanne... Måske nøjes jeg bare med ryghynder til trip trap-stolene...

   Og Zania - du er mere end velkommen til at komme herover og krea-lege lidt sammen med mig i dagplejeværelset... Be my guest!!!

   Slet
 4. Ej hvor sjovt - jeg har lige den smølfekop stående ude i køkkenskabet fra min barndom - jeg havde også tallerkenen med smølfine, men den fik min mor desværre smadret for nogle år siden - spiste alle mine børnerugbrødsmadder af den tallerken ;)

  Mht stolehynder og snore - så kan du sy velcro i de 2 bagerste hjørne, som så kan holde dem på plads - ellers kan masking tape vel også kvikke lidt op på stolene ;)

  Synes det er super du er dagplejer - overvejede det faktisk rigtig meget selv for at kunne gå hjemme med ungerne - men vi fandt så en løsning til det og jeg går hjemme med dem alligevel - og ja, det er fantastisk at være hjemme i huset og kunne være der for familien lige når de har brug for det :)

  Og glæder mig til at se den færdige bamse - er så vild med den model, men da jeg endnu kun kan hækle meget meget lidt, så har det nok meget lange udsigter før jeg når dertil :)

  Kh Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor pudsigt, jeg havde aldrig set stellet før jeg fandt tallerknen blandt min mands ting.

   Velcro var ikke en skidt ide ;0) Jeg skal lige finde frem til hvilken voksdug/ hvilke voksduge jeg har tænkt mig at bruge...

   Jamen tak ;0) Det har i hvert fald været godt for familien at jeg blev dagplejer... Nu håber jeg bare på ikke at ryge i en fyringsrunde...

   Ja, den består nu hovedsaglig af stangmasker og fastmasker... så tror godt du ville kunne lave den selv ;0)
   Du kan selvfølgelig også bare se om du kan overtale mig til at lave en (hæ hæ)

   Slet
 5. Det smølfesæt havde jeg også som barn, alle tre dele - der er vist kun to tilbage. Jeg mener at den flade tallerken er smadret på et tidspunkt.

  SvarSlet