En af mine absolut yndlings...

Tilbehørsretter til sommerens mange grillaftener er kartoffelsalat...
Og nej - Det er ikke den traditionelle creme fraiche og purløgs kartoffelsalat, men min helt egen udgave, som jeg selv synes er FANTASTISK til en lækker grillsteg!

Nu er det sådan er jeg lige har lavet en omgang i dag - for jeg skal til sammenskudshygge med arbejdet - og så tænkte jeg den ville være helt perfekt..!


Karen Elisabeths kartoffelsalat

1½ kg kartofler
8-10 asparges
3-4 forårsløg
en lille håndfuld løvstikke
en stor håndfuld frisk oregano
2 håndfuld ruccola
½ bøtte cremefraiche 9%
salt + peber

Først renses og koges kartoflerne. Er det sæson for det, er det skønt med nye kartofler der er renset men med skræl på og skåret i kvarte. Ellers bare skrællet og skåret ud som her...

½ bøtte creme fraiche hældes i en skål (jeg bruger gerne den fra Thise fordi jeg synes den er så lækkert cremet på sin helt egen måde).
Krydr det med salt og peber.
Pil stænglerne fra løvstikke og oregano, rens bladene og hak dem fint.
Rens ruccolaen og hak den groft.
Rens forårsløgene, og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.
Aspargesene renses og "knækkes" hvorefter de skæres i godt 1 cm stykker.

Det hele blandes i creme fraichen, og derefter hældes det over kartoflerne og blandes godt sammen...
Hvis det er nye kartofler, så bland det evt. mens kartoflerne stadig er varme, og server som varm kartoffelsalat.

Bon Appetit..!

4 kommentarer:

  1. Den ser veldlig god ut :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det synes jeg i hvert fald selv at den er :0)

      Slet
  2. Uhmmm. Det ser lækkert ud.
    Har ikke fået kartoffelsalat i lang tid. Det må jeg vist ha' en af dagene.
    God weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er normalt ikke glad for kartoffelsalat da jeg synes det bliver for snasket - Men den her er jeg selv vældig glad for :0)

      Slet