Fredag er gerne....

Dagen hvor jeg gør lidt ekstra ud af morgenbrød/frugt...
Tit så får vi amerikanske pandekager lavet med groft mel...
Nogle gange får vi French toast lavet på hjemmebagt fuldkornsbrød og med vanille og kanel i stedet for sukker...
I dag fik vi "pop overs" en skøn opskrift jeg havde glemt alt om, indtil jeg besluttede mig for at bladre lidt i "Krudtugler og Kanelsnegle"...
Jeg ændrede dog lidt på opskriften - og det gjorde dem på ingen måde dårligere :0)
Min udgave af "pop overs"
1½ dl hvedemel
1/4 tsk salt
1 dl speltmel
1 tsk vanille
2 dl mælk
2 æg
1 spsk solsikkeolie

Varm ovnen op til 250 grader. 
Smør muffinsformen.
Bland de tørre ingredienser.
Hæld mælk, æg og olie i under omrøring - gerne med elpisker eller røremaskine.
Fyld muffinsformene halvt op.
Sæt dem ind i ovnen, og vent til de begynder at blive brune...
Skru derefter ned på 175 grader og giv dem lige 15-20 mins i ovnen...
Tag dem ud af formen, og drys evt. med flormelis...
Man kan også fylde dem med noget - feks jordbær-, hindbær-, eller kakaoskum
Evt også med tunmousse
Spis dem evt. med flødeost...

Anyways - De er lækre, og meget vandbakkelsesagtige, men noget lettere at lave ;0)

Og så til en review af "Tortillas med krydrede kikærter"
De var FANTASTISKE!!!!
Martin og Marcus syntes godt nok kikærterne smagte mærkeligt (dohh - man skulle tro de havde vænnet sig til smagen)...
Men jeg syntes det var skønt...

Jeg lavede dog visse ændringer... 
- Koriandercremen blev til persille og purløgscreme (jeg hader virkelig rå koriander, har ingen problemer med frøene - Frisk koriander er en af de to ting jeg bare IKKE spiser... Rå champignon er den anden)...
- Spinaten kom i kikærtemassen, da jeg kun kunne finde noget frossen spinat...
- Tortilladejen skal fordobles eller tredobles hvis du spørger mig, og gøres tyndere...
- Og så blev de serveret med skiver af tomat, agurk og peberfrugt...

Og mums!!! Det var bare godt - Så prøv det ;0)

Ingen billeder - Jeg tog kun et, der ikke blev godt...

2 kommentarer:

  1. Mmmmmnamme nam, pop overs, det er længe siden vi har lavet dem - elsker, elsker, elsker ALT hvad der lugter lidt af pandekager. Kamp-hader til gengæld som dig frisk koriander - FY for pokker, altså! Det smager jo af sulfo, gyseligt! For et par år siden var jeg med en håndfuld kolleger til kongres hvor talen i en pause faldt på koriander, og jeg fik udtrykt min afsky herfor, hvilket de alle syntes var SÅ underligt, og de fik strikket ret så mange vittigheder sammen om mig og mærkelige madvaner (det var det der med sulfoen de ikke ku' forstå). Pausen sluttede og foredragsholderen gik på podiet og startede på sit emne - om hvordan vi genetisk er disponerede til at smage mad forskelligt, og her blev det sjovt, for første eksempel var, tadaaaa, frisk koriander, som for nogle ville smage ganske godt, mens det for andre ville smage "soapy" ^.^
    Ret så pudsigt og DET fik lukket munden på kollegerne ;-P
    Vi ses i morgen til træf :)
    Kh. Trine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det rart med en lidelsesfælle - De fleste ser bare mærkeligt på mig... Jeg har aldrig forstået hvorfor folk siger det bare er ligesom persille - For det et bestemt ikke sådan det smager i min mund ;-)
      Rart at vide der er en grund til det...

      Slet