Et af mine mål....

For 2013 (og nok et af dem det er mest sandsynligt bliver overholdt)... 
Var at der skal laves madplan hver uge...
Jeg har allerede gjort det lidt, men det har mest været en uge i ny og næ...
Indtil nu, har jeg fået lavet en hver uge...

Denne uges plan ser sådan her ud:
- Thaikylling med ris
- Kikærtefrikadeller med råkost og hjemmebagt foccacia
- 3 slags pizza: Kartoffel m. rosmarin, Pepperoni og Margherita
- Boller i Karry
- Pandekager (Marcus maddag)
- Bøf med bløde løg, kartofler og bearnaisesovs (Martins maddag)

Og HOV!!! Der har faktisk sneget sig hele 3 "vegetardage" ind i denne uge... 
Det er nemlig også en del af det med madplanerne, at der skal nogle flere kødfrie dage på bordet...
Ikke fordi jeg ikke kan lide kød...
Jeg ELSKER det...
Men det er sundt, billigere og godt for miljøet med kødfri dage...
Og så smager en del af det forbavsende godt..!

En af de andre gode ting ved vegetardagene er også at jeg får øvet mig i at bruge flere linser, bønner og den slags i maden...
Det er jeg nemlig ikke så god til, men jeg vil vildt gerne!

Så har I nogle gode opskrifter med linser, bønner og al den slags... 
Eller lækre vegetaropskrifter...
Så må I meget gerne lige smide et link :0)

19 kommentarer:

  1. Fornuftigt! Og dejligt at kunne lade sig inspirere her, jeg er selv ret idéforladt mht mad. Vi har selv leget med tanken om madplaner og storindkøb herhjemme. Men som vores hverdag ser ud, hvor vi kun er to, kan det simpelthen ikke betale sig. Der er dage, hvor jeg impulsivt smutter forbi en veninde, hvor Fyrten arbejder sent mm, så det ville ikke rigtig fungere i praksis.
    Ps. Fedt for dig - jeg ville aldrig få lov at udelade kød herhjemme!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan huske da vi ikke var så mange... Der købte jeg et stort rugbrød - og så frøs jeg det ned i portioner... Det samme med kød, pålæg og så videre...
      Så kunne jeg nemlig stadig benytte mig af de gode tilbud i stor stil ;0)

      Slet
    2. Madplanen er heller ikke mere fast, end at vi godt kan springe en dag over i ny og næ... Sådan, hvis lysten lige kommer til det

      Slet
  2. Hvor er det imponerende at du kan holde fast i det med madplaner. Har prøvet, men desværre er mit arbejdsliv så fleksibelt, at det er svært at tilrettelægge en hel uge ad gangen og købe ind til det hele på en gang, uden at halvdelen ikke bliver brugt. Men hvor ville jeg dog gerne i stedet for at skulle finde på hver gang der skal laves mad...
    Held og lykke med vegetarretterne. Glæder mig til opskrifter!

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan du ikke lave en madplan, og så købe ind de dage hvor det rent faktisk lykkes dig at komme hjem???
      Anyways... Jeg er også spændt på om det kommer til at køre hele året

      Slet
  3. Jeg øver mig også på det med madplan... Men mangler ofte nye ideer. Jeg synes også det er dejligt med lidt flere dage uden kød, det er vel en vanesag. Og skulle jeg vælge mellem kød og grøntsager var jeg ikke i tvivl :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tjahh - Jeg prøver altid at finde noget nyt til hver uge... Men nogle uger bliver det bare det samme igen igen...

      Slet
  4. Det med matplan har vi ikke, men skulle ønske jeg fikk det til... Og supert med litt flere kjøttfrie dager!
    :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes i hvert fald ikke at det skader...

      Slet
  5. Vi laver også jævnligt madplan - heller ikke så tit som jeg gerne ville. Super idé med vegetar-dage, dem burde vi også have flere af..

    Linser er jeg ikke super vild med, men vi er begyndt at bruge couscous (og de der andre dimser der minder meget om, men hvis navn jeg lige sidder og vrider min hjerne for at huske navnet på..) i stedet for ris, pasta osv. Det er et super alternativ - og det mætter..

    BULGUR hedder det.. Ork manner.. Har siddet og stirret på skærmen i flere minutter nu.. hihi.. God søndag aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hæ hæ... Jeg sad også selv og tænkte "hvad er det nu liiiiige det hedder..." ;0)
      En af mine ynglings junk food retter er en lækker kebab i tomatsovs med bulgur og salat on the side... Smager fantastisk...!

      Slet
  6. Vi laver også madplan hver uge. Det sparer tid og penge :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det er jo netop det der tiltaler mig sådan ved det :0)

      Slet
  7. Uhm, de kikærtefrikadeller skal snart på menuen her:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. De var skam også ganske gode... Jeg kunne dog godt have brugt lidt mindre hvidløg (det ved jeg så til en anden god gang)

      Slet
  8. Vi laver også madplan hver uge, det letter virkelig hverdagen. Jeg synes også det mindsker madspild, hvilket er rigtig rart. Når jeg har lavet madplanen laver jeg bagefter en indkøbsliste og handler så ind til hele ugen på nemlig.com, så slipper man også for supermarkedsræs og impulskøb, det fungerer virkelig godt for os. Det tig lidt tid for mig at komme ind i vanen med at lave madplan, med et par svipsere indimellem, men når først det kører, er det virkelig dejligt. Vi prøver også at holde det varieret og enkelt. Mht sunde opskrifter uden kød, så er vi virkelig glade for denne: http://www.kvickly.dk/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=591&sSideNavn=S%F8g%20efter%20opskrifter&sOpskriftStatus=Vis&iId=41021
    Mums :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ihh - det ser også lækkert ud, det må på madplanen i næste uge :0)

      Jeg plejer at handle på Osuma.dk

      Slet
  9. Jeg har tons og tons af madplaner, vegetarretter og andet godt...
    Du spørger bare...
    Her kan du se opskriften på min løgpostej, som sælger godt sommer & vinter, til store og små (dog præsenterer vi den som "julepostej" her hjemme, da børnene får et sjovt allergisk udtryk i ansigtet over ordet "løg"!)
    :-D
    Link: http://kaashalvorsen.dk/opskrifter/op2.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Ahh - Ja, du må da vist egentligt være den rette at spørge ;0)
      Du er vist helt okay udi de felter hvor jeg ikke lige selv er så stærk...
      Det er da i hvert fald hvad jeg fornemmer ud fra din blog!

      Slet